Vloerverwarming

R&K Installatietechniek is gespecialiseerd in het installeren van vloerverwarming in bestaande woningen en nieuwbouw woningen.

Vloerverwarming wordt steeds populairder en het wordt steeds vaker als hoofdverwarming gebruikt. In tegenstelling tot het gebruik van radiatoren wordt de warmte bij vloerverwarming gelijkmatig verdeeld. Daarnaast is het efficienter dan het gebruik van radiatoren. Dat is goed voor het milieu en uw gasrekening.

Hoe werkt vloerverwarming

Vloerverwarming kan gebruikt worden op basis van warm water en op basis van elektriciteit. Onze voorkeur gaat uit naar de variant met warm water. Dit is goedkoper in het gebruik.

Bij dit vloerverwarming door middel van water wordt de vloer voorzien van kunststof leidingen waar water doorheen stroomt. De slangen worden aangesloten op de zogenaamde regel- of verdeelunit. Op de unit is een pomp aanwezig die zorgt voor circulatie van het water in het vloerverwarmingssysteem.

Daarnaast zit er een thermostaatkraan op de unit die de temperatuur regelt. Deze unit mengt warm water met kouder retourwater uit het vloerverwarmingssysteem, zodat zowel de vloer als de vloerverwarming op temperatuur blijft.

Vloerverwarming in combinatie met verschillende vloeren

Vloerverwarming kan gebruikt worden in combinatie met verschillende soorten vloeren.

  • Houten vloer
  • Betonnen vloer
  • PVC vloer
  • Linoleum vloer

Vloerverwarming in combinatie met schuimbeton

Vloerverwarming is uitermate goed te combineren met schuimbeton. Doordat we het schuimbeton en de verwarming in één keer leggen is het vaak goedkoper dan wanneer het door verschillende installateurs gebeurt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de toepassingen, de mogelijkheden of de prijzen? Neem dat gerust contact met ons op!

Ja, ik wil meer weten!